Умбал Медика лого
1
Лечебни заведения Медика - сграда
1

Вход на Отделение по Вътрешни болести

Отделение по Вътрешни болести

В отделение по Вътрешни болести  на УМБАЛ  МЕДИКА РУСЕ  се диагностицират и лекуват пациенти от почти целия спектър на специалността. Отделението е ситуирано на шестия етаж на сградата и разполага с:

Работно време

Работи от 00:00 ч. до 24:00 ч.

  • Прием:

    В отделението се осъществява спешен и планов прием, чрез направление от специалист или чрез отделение по Спешна медицина на УМБАЛ МЕДИКА РУСЕ.

  • Проследяване възстановяването на пациентите

    За проследяване възстановяването на пациентите и ефекта от проведеното лечение се назначават контролни прегледи след изписване, на които се предписва необходимата поддържаща терапия и хигиенно-диетичен режим.

В ОТДЕЛЕНИЕ ПО ВЪТРЕШНИ БОЛЕСТИ СА ОБОСОБЕНИ СЕКТОРИ ПО:

ГАСТРОЕНТЕРОЛОГИЯ

В него се извършва изследване, диагностика и лечение на заболявания на коремните органи. Специалистите използват редица минимално инвазивни и неинвазивни диагностични и терапевтични процедури, включително колоноскопия, езофагогастродуоденоскопия (EGD), ултразвук (EUS) и др.

ПУЛМОЛОГИЯ

В него се диагностицират и лекуват всички остри, обострени и хронични заболяванията на белите дробове и дихателните пътища (бронхи, трахея).

РЕВМАТОЛОГИЯ

В него се извършва компетентна диагностика и лечение на възпалителни ставни заболявания, системни заболявания на съединителната тъкан, артрити, свързани с инфекция, метаболитни заболявания, дегенеративни ставни заболявания.

НЕФРОЛОГИЯ

В него се извършва диагностика, консервативно лечение и превенция на бъбречните заболявания, подготовка на пациенти за хемодиализа и трансплантация.