Умбал Медика лого

БОЛНИЧНА ХРАНА

По време на престоя на пациентите в УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ хранителният им режим е изцяло съобразен с техните заболявания и изготвен от специалист по гастроентерология, диететика и хранене. Работи се по основната диетична номерична система по Певзнер, състояща се от 15 диети, приготвени по единен сборник с рецепти за диетични ястия.
Болничната храна се в сертифицирана кухня, която прави оценка на експедираната храна и се отделят 48-часови проби.
Режимът на изхранване на болните включва закуска, обяд, вечеря, а при някои заболявания са включени и междинни хранения.
Храната се предоставя по предварително изготвен график, в еднократни опаковки, като болничният персонал следи да не е нарушена целостта на опаковките и да няма замърсяване на храната.
След определени операции и при някои заболявания е възможно да се наложи храненето на пациентите да се извършва чрез венозни вливания на хранителни вещества или през сонда в стомаха.
ВАЖНО!
Ръководството на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ моли да се ограничи внасянето и съхранението на големи количества храни и напитки в болничните стаи. Във Ваш интерес е стриктно да спазвате предписаната Ви диета!
Вашите близки могат да Ви носят сокове, минерална вода, плодове или други ястия, в случай че сте на обща диета. Въпреки това не трябва да забравяте риска от хранителни интоксикации при консумация на некачествена или неправилно съхранявана храна, внесена отвън.

Умбал Медика лого

За нас

Новини

Медицински дейности

Онлайн услуги

Лекари

Кариери

Информация за пациента

Телефонен указател