УМБАЛ МЕДИКА РУСЕ със скринингова кампания от съдови хирурзи

Общата дължина на кръвоносните съдове в човешкото тяло се равнява на два пъти обиколката на Земята. За да функционира изрядно организмът, вените и артериите трябва да са в добър тонус и с добра проходимост. Поради тази причина и стремежът да запазят доброто здраве на жителите на Русенска и съседните области, специалистите от УМБАЛ МЕДИКА РУСЕ ще проведат скринингови прегледи за съдови заболявания на 26.02.2022 г.  Както при всички заболявания, така и при съдовите, профилактиката е от основно значение за ранната диагностика, навременното лечение и респективно за добрите резултати при лечението.

Голяма част от съдовите заболявания са инвалидизиращи и нарушаващи нормалния начин на живот. За да посетят съдов специалист, пациентите не е необходимо да имат диагностицирано заболяване или да чакат такова да настъпи. Знаци за възможно поражение по вените и артериите могат да бъдат и слабост и болки в мускулите на краката при движение, подуване на крайниците, поява на трудно зарастващи рани. Високорисковите групи, в които е добре пациентите да се консултират със съдов хирург обхващат диабетиците, пушачите и хората с високо кръвно налягане.

За да се възползват от скрининговата кампания на УМБАЛ МЕДИКА РУСЕ, пациентите не е необходимо да носят направление за съдов хирург. Нужно е само предварително записване на тел.: ‎0883999791, който ще бъде на разположение за целта в работните дни от 8:00 до 17:00 часа. Самите прегледи ще бъдат извършени на 26.02.2022 г. /събота/ в Диагностично-консултативния блок на лечебното заведение с адрес: гр. Русе, ул. Рига №35.

Желателно е пациентите с вече поставена диагноза да носят цялата налична медицинска документация.

0 отговори

Отговор

Искате да се присъедините към дискусията?
Чувствайте се свободни да участвате!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *