Новини
и иновации в Лечебни заведения ‘МЕДИКА’

Първото място се печели по-лесно от запазването му.

Ортопедични прегледиЛечебни заведения Медика

Един от най-известните германски ортопеди и травматолози д-р Клаус Йохан отново ще преглежда в МЕДИКА

Един от най-известните германски хирурзи в областта на ортопедията и травматологията д-р Клаус Петер Йохан отново ще преглежда в УМБАЛ МЕДИКА РУСЕ, след като вече направи това през април. Тогава към прегледите на специалиста имаше голям интерес и часовете за тях се запълниха за броени минути.
ГРАДИНКА С ПОСВЕЩЕНИЯЛечебни заведения Медика

МЕДИКА кани русенци дасъздадат градинка с посвещения

Сутринта на 11-ти май 2024 г. (събота) Лечебни заведения МЕДИКА с помощта на благодарни пациенти ще създадат първата в Русе розова градинка с посвещения. Инициативата цели да даде възможност на обществото да засвидетелства своята признателност към лекарите, медицинските сестри и останалите здравни специалисти, които със своите знания, умения и съпричастност лекуват и спасяват човешки животи.
МЕДИКА със скринингови прегледи на сърдечно-съдовите заболявания и през май

МЕДИКА със скринингови прегледи на сърдечно-съдовите заболявания и през май

Скрининговата кампания за сърдечно-съдовите заболявания на МЕДИКА продължава. На 11-ти май 2024 г. /събота/ след предварително записване на тел. 082 830 230 пациентите могат да бъдат прегледани от кардиолог или съдов хирург.
международна конференция по Спинална хирургия в Русе

Световноизвестни специалисти участват в Петата международна конференция по Спинална хирургия в Русе

За втора поредна година сме домакини на Международната конференция по Спинална хирургия и това е висока оценка за нас. Радвам се, че за участие в нея успяхме да привлечем водещи световни имена в спиналната хирургия от САЩ, Испания, Русия и Турция. Тук са и най-големите български авторитети в тази толкова трудна и тънка специалност.

Проф. д-р Янис Папатанасиу: Имах честта да участвам в две медицински проучвания заедно с МЕДИКА, резултатите са много обнадеждаващи  

Едното е фокусирано върху лечението на деца със спортни травми, другото върху ефективността на терапията с инжектиран хитозан в ставата при гонартроза

Профилактика на тока сутринта на 11.04.2024

От 8:30 до 12:30 ч. на 11.04.2024 г. /четвъртък/, поради извършване на профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия от ЕРП Север, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на УМБАЛ МЕДИКА РУСЕ.