МЕДИКА със зимна скринингова кампания на съдовите заболявания

Лекари от отделение по Съдова хирургия на УМБАЛ МЕДИКА РУСЕ ще проведат скринингови прегледи на 10-ти декември 2022 г. /събота/. Застудяването и големите температурни колебания водят до промяна на концентрацията на кръвта,  склонност към повишаване на кръвосъсирването и спазми в съдовете. Това са основните фактори, поради които сърдечно-съдовите заболявания зачестяват през зимата.

Ограниченото движение и консумацията на по-тежка храна, наситена с животински мазнини, също допринасят за повишаване на риска от този тип заболявания. За разлика от летните месеци, когато се изявяват предимно венозните патологии, през зимата специалистите забелязват зачестяване на артериалните заболявания –  тромбоемболии, инфаркт и инсулт.

Голяма част от тези заболявания са предотвратими, а започнато навременно лечение намалява остатъчните усложнения за целия организъм. Именно превенцията и ранната диагностика на съдовите заболявания провокират УМБАЛ МЕДИКА РУСЕ да проведе зимната скринингова кампания на 10-ти декември 2022 г. За целта е необходимо желаещите предварително да запишат час на тел.: 082 830 230 в работните дни между 8 и 18 часа. Прегледите ще се извършат в диагностично-консултативния блок на УМБАЛ МЕДИКА РУСЕ с адрес гр. Русе, ул. Рига 35.

0 отговори

Отговор

Искате да се присъедините към дискусията?
Чувствайте се свободни да участвате!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *