15 години СБАЛФРМ МЕДИКА

Първата болница от верига Лечебни заведения  МЕДИКА днес става на 15 години. На 14-ти септември 2005 г. отворя врати единствената в Североизточна България Специализирана болница за активно лечение по физикална и рехабилитационна медицина МЕДИКА. Лечебното заведение е естествено продължение на доболничната структура Здравна къща МЕДИКА, чиято основна дейност тогава е физиотерапия и рехабилитация.

За петнадесетте години история, добре подготвен мултидисциплинарен екип лекува и се грижи за пациенти с ортопедични, неврологични, кардиологични заболявания. Болницата е често посещавана и от деца, младежи и възрастни с детска церебрална парализа, мускулна дистрофия и други неврологични заболявания. Поради уникалността на предлаганите медицински услуги пациентите са не само от Русенска област, но и от селища от Северен централен район – Разград, Силистра, Велико Търново, Свищов. Към днешна дата общият брой на преминалите пациенти е над 47 000.

Екипът се състои от шестима лекари, четирима кинезитерапевти, двама рехабилитатори, седем медицински сестри, шест санитарки, логопед и психолог – професионалисти с доказан опит в областта си. Освен провеждането на необходимите терапии  по време на престоя в болницата, специалистите дават инструкции за продължаване на рехабилитационния режим и в домашни условия. Задължителна част от лечението на тежкоболните пациенти е и обучението на родителите или близките като ко – терапевти.

СБАЛФРМ МЕДИКА продължава да е единствената в Северна България, която поема случаи на ДЦП, като всеки месец в нея се лекуват средно 20 деца на възраст между 0 и 18 години с това заболяване. С тях се работи по методите на Войта и Бобат. Поради спецификата на заболяванията, част от непълнолетните пациенти се придружават от своите родители и близки през цялото време на лечението.

През годините, болницата се е доказала и като добросъвестен, коректен и надежден партньор на РУ Ангел Кънчев, Български червен кръст, Община Русе, НПО-та, организации и учреждения, работещи в системата на социалните услуги.

От 2016 г. лечебното заведение е ситуирано в самостоятелна сграда на ул. Независимост № 2 (бившия Кожен диспансер).

0 отговори

Отговор

Искате да се присъедините към дискусията?
Чувствайте се свободни да участвате!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *