МЕДИКА организира скринингова кампания за гръбначни изкривявания при децата

По повод Световния ден на гръбначния стълб (16-ти октомври) специалисти от МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР МЕДИКА ЕКСПЕРТ организират кампания за безплатни профилактични прегледи за гръбначни изкривявания и неправилна стойка за ученици от 1-ви до 12-ти клас.

В ранна възраст децата израстват на височина бързо, което може да доведе до гръбначни изкривявания. За нарушения в стойката може да допринесе и неправилната поза пред компютъра и на чина. Особено рисков е периода около и преди първи клас (6-8 години), както и през пубертета. В тези фази родителите трябва внимателно да наблюдават стойката на децата си и при най-малкото съмнение веднага да се консултират със специалист. Ако проблемът се открие навреме е възможно да бъде коригиран с изправителна гимнастика, от която пациентите могат да се възползват с направление за физиотерапия и рехабилитация или срещу заплащане по утвърден ценоразпис. Ако при първоначалния скрининг бъдат открити отклонения е препоръчително да се проведе последваща консултация с лекар – физиотерапевт, детски ортопед или педиатър, който по преценка може да назначи образна диагностика.

Прегледите ще се проведат на 15-ти октомври 2021 г. /петък/ в кабинет 125 на МЦ МЕДИКА ЕКСПЕРТ с адрес гр. Русе, ул. Независимост №2 (сградата на ДКЦ-1). За целта е необходимо предварително записване на час на тел. 082 824 563 в работните дни от 9:00 ч. до 17:00 ч. По време на скрининга е необходимо да присъства родител на когото да бъде разяснено състоянието.

0 отговори

Отговор

Искате да се присъедините към дискусията?
Чувствайте се свободни да участвате!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *