Министърът на здравеопазването посети МЕДИКА

Днес министърът на здравеопазването – проф. Костадин Ангелов посети Русенска област. По време на визитата си той проведе срещи с управителите на лечебните заведения от областта, с представители на Регионалната здравна инспекция и Районната здравноосигурителна каса. На тях присъства и управителят на Лечебни заведения МЕДИКА – доц. д-р Кирил Панайотов, който постави актуални въпроси за нормативното регулиране капацитета на лечебните заведения за болнична помощ, по-конкретно за лечение на пациенти, заразени с коронавирус.

Той предложи леглата за лечение на тези пациенти да бъдат отчитани отделно от леглата, с които НЗОК е сключила договор с лечебните заведения. С отмяна на извънредното положение договорите за оказване на медицинска помощ по КП 104 за лечение на пациенти с COVID-19 на част от болниците бяха прекратени. Предложено бе на министъра те да бъдат възстановени.

Министърът посети отделенията по Спешна медицина, Гинекология, ОАИЛ и Хирургия и се запозна с дейността на УМБАЛ МЕДИКА РУСЕ и СБАЛК МЕДИКА КОР, както и със създадената от болниците организация за работа в условията на COVID-19.

0 отговори

Отговор

Искате да се присъедините към дискусията?
Чувствайте се свободни да участвате!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *