Готово ли е детето за училище?

дете - диагностика

Диагностика за готовността на детето да тръгне на училище ще извършват от началото на месец септември специалистите от Логопедични центрове МЕДИКА. Между 1 и 10 септември 2015 г., на родителите ще се предлагат преференциални цени за консултациите. За диагностика могат да бъдат записвани първокласници и деца в предучилищна възраст. Основната цел на кампанията е да се провери нивото на готовност на детето, а при открит проблем, то да бъде насочено за работа със специалист за коригиране или стимулиране на уменията където са констатирани дефицити.

„Важно е да се установи, дали детето е достигнало нивото на „училищна зрялост”. Това не се определя от това да научи цифрите и буквите. Има три основни компонента за психологическата готовност на децата – личностна готовност, изразяваща се в готовността на малчугана да приеме задълженията си на ученик, интелектуална – предполагаща наличието на определен запас от знания и способности и социално-психологическа – включваща качествата, благодарение на които бъдещите първокласници могат да общуват с техните връстници и учители”, коментира логопед Силвия Пасева.

В Логопедични центрове МЕДИКА може да бъде направена диагностика дори на деца на 3-4 годишна възраст за тяхното комуникативно, езиково и графомоторно развитие. Целта е, да се открият децата с риск, те своевременно да бъдат насочени към специални програми за превенция на нарушенията при писането и четенето в първи клас.

За записване:

0887/67 67 52 – логопед Силвия Пасева – кабинет 314 в сградата на бившата Стоматологична поликлиника

0887/79 50 27 – логопед Мая Грозданова – кабинет 211 в ДКЦ – 2

0 отговори

Отговор

Искате да се присъедините към дискусията?
Чувствайте се свободни да участвате!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *