Умбал Медика лого
1
Лечебни заведения Медика - сграда
1

Вход на Отделение по Очни болести

Отделение по Очни болести

Отделението по Очни болести към УМБАЛ МЕДИКА РУСЕ е създадено през 2013 година. Специализирано е в съвременни методи за профилактика, диагностика и лечение на очните заболявания. Пациенти от цялата страна се доверяват на нашата компетентност и професионални грижи.

Работно време

Работи 24 ч.

  • Прием:

    В отделението се осъществява спешен и планов прием, чрез направление от специалист или чрез отделение по Спешна медицина на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“.

  • Проследяване възстановяването на пациентите

    За проследяване възстановяването на пациентите и ефекта от проведеното лечение се назначават контролни прегледи след изписване и се предписват необходимата поддържаща терапия и хигиенно-диетичен режим.

В ОТДЕЛЕНИЕТО СЕ ИЗВЪРШВА ЛЕЧЕНИЕ НА:

КАТАРАКТА (вътрешно перде)

Съвременна хирургия с малък разрез, факоемулсификация и имплантиране на вътреочна леща с възможност за корекция на астигматизъм, пресбиопия и миопия.

ГЛАУКОМА

Отделението предлага всички най-нови методи за ранна диагностика и лечение на първична и вторична глаукома. Извършва се съвременно хирургично лечение на глаукома, включително с поставяне на стент.

БОЛЕСТИ НА РЕТИНАТА

Разполагаме с ОСТ (очен скенер) за диагностика на заболявания на стъкловидното тяло и ретината. Прилага се интравитреално инжектиране на Anti-VEGF препарати при венозни очни оклузии (тромбоза на венозните съдове на ретината), макулна дегенерация, оток на макулата при диабетна ретинопатия и др.

ДЕФЕКТИ НА РОГОВИЦАТА

Покритие с амниотична мембрана при булозна кератопатия, язва на роговицата, заболявания на конюнктивата и рецидивиращ птеригиум.

ПЛАСТИЧНО-ВЪЗСТАНОВИТЕЛНА ХИРУРГИЯ НА КЛЕПАЧИТЕ

Оперативно премахване на доброкачествени и злокачествени образувания на клепачите (папиломи, ксантелазми, фиброми, атероми и др.) Операции за халацион (ечемик) на клепача. Естетично-възстановителна хирургия.

Специалисти в отделение по Очни болести

Началник отделение